Het Actieforum-woordenboek

Om het beheer van je forum gemakkelijker te maken heeft Actieforum een woordenboek met de meest voorkomende begrippen samengesteld.

Automatisch opruimen

Met deze keuze kunt u de berichten uit wissen in een forum, die geen antwoorden hebben gekregen voor X dagen. Deze berichten zijn niet terug te krijgen, behalve door de procedure van backup van het forum. Men mag dus niet deze keuze overal activeren en zeer zeker zijn dat het nut heeft.

Avatar

Een avatar is een kleine afbeelding die onder de gebruikersnaam van leden wordt weergegeven.

Beheerderspaneel

Algemeen gereedschap om je forum te configureren, te beheren, te wijzigen etc.

Censuur

Het begrip censuur omvat verscheidene vormen van beperking van de vrijheid van meningsuiting, zowel voor als na publicatie (a priori en posteriori)

Een bericht wijzigen

Om een bericht te kunnen wijzigen moet je een beheerder of moderator of de auteur van het bericht zijn. Als dat het geval is, Klik dan op "Wijzigen" boven het bericht, wijzig het bericht en bevestig de wijziging.

Een forum beheren

Je forum beheren en configureren

Flood

Flood betekent in het Nederlands "overstroming". Dit begrip houdt in dat er zodanig veel berichten worden verstuurd dat een mailbox volloopt en niet meer kan worden gebruikt.

Het profiel van een lid wijzigen

Met deze optie kun je bijna alles doen met het profiel van een lid; je kunt een gebruikersniveau instellen, zijn avatar deactiveren, zijn wachtwoord, gebruikersnaam en onderschrift wijzigen en nog veel meer...

Hosting

Webhoster heeft als doel websites van internetgebruikers te laten beheren door derden.

IP-adres

Een IP adres (ofwel Internet Protocol) is het nummer dat elke computer identificeert die op Internet wordt aangesloten, of verbinding met het netwerk van elke hardware (router, printer) die op een informaticanetwerk wordt aangesloten, dat het IP adres gebruikt.

Indexering

De verwijzingen geven alle indieningsfase van een website aan voor een onderzoeksinstrument: audit, onderzoek voor trefwoorden, indiening, controle, registratie, locatie.

Invision

Invision is één van de Actieforum-versies met de beste prestaties, zijn kracht en stabiliteit maken deze versie onmisbaar voor mensen die de mogelijkheden van hun forum ten volle willen benutten.

Opstellen

Een bericht plaatsen. De berichten die je plaatst kunnen worden gelezen door iedereen die toegang heeft tot het forumonderdeel waarin je het bericht plaatst. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld e-mail, waarbij er één of meer specifieke geadresseerden zijn. Degene die een bericht plaatst wordt in forumjargon ook wel "poster" genoemd.

Phpbb2

Opensource softwarepakket waar je gratis forum op draait.

Phpbb3

Verbeterde nieuwe versie van phpBB met meer mogelijkheden dan phpBB2.

Privéberichten (PB)

Het is een beetje als de nieuwsbrieven, maar in de plaats van e-mail , komt het per privé bericht op het forum, de berichten wordt verzonden naar een groep van gebruikers. Het is niet mogelijk om het te verzenden naar alle gebruikers zonder groepen te gebruiken.

PunBB

punBB is snel en grafisch licht. Om deze reden wordt deze versie vaak gekozen door gebruikers die houden van eenvoud en gebruiksgemak.

Restauratie van een forum

Het terugbrengen van je forum naar een moment waarop het goed werkte. Deze functie kun je gebruiken bij het niet juist functioneren van je forum.

Scrollbar

De balk aan de rechterzijde van je browser die wordt gebruikt om een pagina op en neer te "schuiven" (scrollen). Met deze optie kun je de kleuren van deze balk aanpassen.

Smiley

Een smiley of emoticon is een kleine afbeelding die een emotie uitdrukt. Met een smiley kun je in een geschreven bericht je emoties kenbaar maken.

Tutorial

Handleiding voor het gebruik van software of andere producten.

URL

Internetadres. Elke site heeft een uniek adres dat je in de adresbalk van je webbrowser typt om de site te kunnen bekijken.

Up

Een onderwerp weer op gang brengen.

Upload

Het uploaden van een bestand houdt in dat een bestand van een lokale computer wordt gekopieerd naar een externe computer (meestal een webserver). Alle bestanden die onderdeel uitmaken van een website moeten door de websitebouwer van zijn computer naar de webserver worden gekopieerd om de website beschikbaar te maken voor anderen.

Verbannen/ban

Het verbannen van een lid van je forum vanwege bijvoorbeeld het niet naleven van de regels van het forum, belediging van een lid, ...

phpBB-forum

Software die het oprichten en beheren van een gratis online discussieforum mogelijk maakt.


Hulp nodig? Het ondersteuningsforum van Actieforum

Actieforum is de perfecte mogelijkheid om gemakkelijk een forum op te richten. Hulp nodig? Het Nederlandse ondersteuningsforum van Actieforum.

Gratis ondersteuningsforum 

Forum optimaliseren het zoeken

Creëer en beheer forum

27 502 actieve forums online

Gratis en betrouwbare hosting

Analyse van geïntegreerde forum