turn forum into a progressive web app

Maak een forum met een Progressive Web-app

Wilt u een gratis forum met moderne technologie maken? Wilt u het ook intuïtiever en gebruiksvriendelijker maken als mobiele applicatie?? Zich bewust van deze behoefte van veel van onze gebruikers en toegewijd aan het inzetten van de nieuwste technologieën die onze forums beter maken, zijn progressieve web-apps (PWA's) nu beschikbaar op Actieforum. Ontdek hoe u van uw gratis forum een Progressive Web-app kunt maken.

Maak een forum met een PWA

Wilt u een nieuw forum met een PWA maken of profiteren van de Progressive Web-app op uw huidige forum, deze nieuwste technologie die websites gebruiksvriendelijker maakt, zoals mobiele applicaties? Wilt u uw forum intuïtiever maken op mobiel en interacties vergroten door leden toegang te geven met één klik? Wilt u dit vooral zonder technische kennis en gemakkelijk doen? Weet dat Actieforum u de mogelijkheid geeft om dit te doen!

Alles over Actieforum's Progressive Web App

Wat is de Progressive Web App, ook wel PWA genoemd?

Een progressieve web-app is in de eerste plaats een web-applicatie waarvan het hoofdkenmerk is om aan de gebruiker bijna op dezelfde manier te laten verschijnen als natuurlijke mobiele applicaties. PWA's werken overal en implementeren functies die een betere gebruikerservaring bieden. Een PWA kan worden gezien als een traditionele website, maar biedt een gebruikerservaring die vergelijkbaar is met die van een mobiele applicatie, zonder de beperkingen van deze laatste (downloaden van de Play Store of App Store, uitgebreid gebruik van het geheugen van het apparaat, enz.). Geadopteerd door Actieforum, is onze Progressive Web App 100% toegewijd aan uw forum.

Dit betekent dat elk Actieforum-forum zijn eigen PWA heeft. Elk forum heeft zijn eigen app in tegenstelling tot de Topic'it service, dat is een natuurlijke mobiele applicatie die toegang geeft tot alle Actieforum-forums. De PWA van uw forum is gewijd aan uw gemeenschap! De PWA combineert de beste functies van moderne webbrowsers met de voordelen en optimale gebruikerservaring van mobiele applicaties. Creëer uw forum op Actieforum om er gebruik van te maken om uw gemeenschap het beste surfcomfort te bieden. Nieuwe trends in digitale technologie tonen een hoog gebruik van mobiele telefoons. Het is daarom belangrijk om uw forum te optimaliseren om het aan te passen aan het gebruik op telefoons en tablets.

Wat zijn de voordelen van de PWA voor Actieforum-forums?

De PWA blijft een goede gelegenheid om een actieve gemeenschap op te bouwen van leden. Het gebruik van deze technologie is eenvoudig en toegankelijk voor alle soorten doelgroepen. Inderdaad, alle Actieforum-forums bevatten natuurlijke PWA-technologie. U hoeft dus alleen het ontwerp van uw PWA te configureren door een pictogram te plaatsen en de weer te geven kleuren te kiezen. De ontwikkelaars van Actieforum hebben het meeste werk voor u gedaan!

U hoeft dus niets te doen om er gebruik van te maken en beschikbaar te maken voor de leden van uw forum. Het staat elke gebruiker echter vrij om de applicatie op zijn mobiel te installeren of niet. In elk geval ontvangen alle gebruikers een uitnodiging van het forum om het te installeren. Als de gebruiker accepteert, krijgt hij een pictogram op het startscherm van zijn mobiele apparaat waarmee hij rechtstreeks toegang heeft tot het forum. Hij zal ook in staat zijn om pushmeldingen te activeren, met de mogelijkheid om de categorieën te kiezen die hij wenst te ontvangen.

Wat betreft de voordelen van de Progressive Web-app voor uw forumleden, hier is een lijst met functies die hun leven gemakkelijker maken:

  • Installatie van de PWA op hun mobiel of pc. Het forum-pictogram wordt vervolgens op hun startscherm of Windows 10-bureaublad geïnstalleerd om met een enkele klik toegang te krijgen tot het forum. Natuurlijk kan dit pictogram worden aangepast door de oprichter van het forum.
  • Applicatie gewijd aan het forum. Uw leden openen uw forum dat zichzelf lanceert in een speciale interface zoals het geval is bij een klassieke mobiele applicatie. Hierdoor bevinden gebruikers zich niet langer op een eenvoudig tabblad van de webbrowser, maar worden ze echt ondergedompeld in de wereld van uw forum.
  • Ontvang pushmeldingen om u te attenderen op nieuwe inhoud op het forum. Waardeert u e-mailmeldingen wanneer er een nieuw onderwerp is dat u mogelijk interessant vindt of een nieuw antwoord? Pushmeldingen zijn nog beter: u ontvangt een melding rechtstreeks op uw mobiel of op uw bureaublad zonder uw e-mail te hoeven doorlopen.
  • Voor een betere navigatie heeft het Actieforum-team verbeteringen in de mobiele versie geïntroduceerd: tikbalk om gemakkelijker toegang te krijgen tot belangrijke pagina's, toegang tot privéberichten en gevolgde onderwerpen...

Het enige nadeel van PWA's is dat het een zeer recente technologie is en afhankelijk is van webbrowsers. Als gevolg hiervan kunnen de functies enigszins verschillen op Google Chrome, Safari of Edge. Ook vereist PWA-technologie dat het forum zich in HTTPS bevindt. Om uw gemeenschap in staat te stellen te profiteren van een PWA, moet u daarom eerst uw forum beveiligen door het over HTTPS te geven.

maak een forum met PWA

Eenvoudige installatie en gebruik van het forum in PWA

converteer forum naar pwa PWA's hebben veel voordelen voor uw forum en uw leden. Maar hoe converteer ik mijn gratis forum naar PWA? Hoe maak je een PWA van je bestaande communityforum? Met de PWA-technologie en Actieforum verandert u uw discussieforum snel en gemakkelijk in een app! Ontdek hoe u van uw communitywebsite een PWA kunt maken.

Allereerst het installatiegemak. Het installeren van de PWA voor uw forum vereist geen technische kennis van u of uw forumleden. Actieforum heeft automatisch PWA-technologie op elk forum geïmplementeerd, inclusief de ServiceWorker en het manifest. Installatie is mogelijk vanaf een mobiel of een desktopapparaat zonder een applicatiewinkel te hoeven doorlopen. De PWA is zeer licht van gewicht en u hoeft zich geen zorgen te maken over het geheugen van uw smartphone.

Meer verkeer op uw forums dankzij de PWA

voordelen van pwa voor uw forum Met de PWA kunt u web pushmeldingen inschakelen. Biedt uw community de mogelijkheid om meldingen in te schakelen, is op twee manieren voordelig voor uw forum. Pushmeldingen zijn de beste manier om ze actief te houden op uw forum. Ze worden op de hoogte gebracht van nieuwe inhoud. Het maakt uw forum ook levendiger en meer gebruikt. Bovendien is er de mogelijkheid om het forum-pictogram op het startscherm vast te zetten om rechtstreeks toegang te krijgen tot het forum zonder een browser te gebruiken.

Veiligheid, snelheid en een goede doorstroming van Actieforum forums op mobiele telefoons

maak gemakkelijk een pwa Dankzij het vereiste HTTPS-protocol voor onze werking, zijn onze PWA's net zo beveiligd als natuurlijke applicaties. U zult niet bang zijn: de bescherming van uw gegevens is gegarandeerd. Ten slotte wordt de applicatie, naast beveiliging, altijd in realtime bijgewerkt, waarbij elke pagina wordt geladen, zonder dat de gebruiker het merkt en hoeft in te grijpen.

U kunt de Progressive Web-app van uw forum aanpassen vanuit uw beheerderspaneel. U kunt een naam, een beschrijving, een pictogram definiëren, evenals de kleuren van de werkbalk en de achtergrond van de startpagina. Dus waar wacht u nog op om van de PWA te genieten? Tot binnenkort op Actieforum voor andere nieuwe functies!

Maak een forum met een progressieve web-app