forum met een domeinnaam

Maak een forum met een domeinnaam

Met Actieforum kunt u een forum maken met een domeinnaam zonder technische vaardigheden. Het is het forumadres op internet. Daarnaast heeft u ook een gratis adres bij het maken van uw forum. Zo kunt u uw leden en nieuwkomers verwelkomen met een persoonlijk internetadres. U kunt er ook voor kiezen om een internetadres met een gratis subdomein of uw eigen domeinnaam te hebben. Begin uw online forum met gratis domeinnaam en hosting!

Domein naam en hosting forum

Tijdens het maken van uw forum moet u een domeinnaam selecteren. Deze domeinnaam komt overeen met het internetadres van uw forum op het internet. Als een gratis hostingprovider geeft Actieforum u de keuze om een gratis internetadres met een subdomeinnaam te hebben of om uw eigen domeinnaam te kopen, of om uw externe domeinnaam te koppelen aan uw Actieforum-forum. Maak eenvoudig een forum met een domeinnaam!

Maak een forum met een gratis domeinnaam

Forum met een domeinnaam

Met een domeinnaam kunt u het internetadres van uw forum personaliseren op basis van uw thema en uw community. Tijdens het maken van uw forum moet u het internetadres (URL) invullen, waardoor anderen toegang krijgen tot uw forum. Dan profiteert u van een gratis subdomeinnaam, aangeboden door Actieforum. U zult genieten van duizenden algemene domeinnamen zoals actieforum.com maar ook enkele meer specifieke domeinen voor kookforums, RPG-forums en sportforums... Zo kunt u uw subdomeinnaam personaliseren om uw forum-URL zeer uniek te maken.

U kunt de URL van uw gehoste forum wijzigen en op elk moment personaliseren! Sommige forumoprichters geven de voorkeur aan een forum met een gepersonaliseerde domeinnaam. In dat geval maakt de forumbeheerder eerst een forum met een klassieke URL en past vervolgens zijn/haar eigen domeinnaam aan in het beheerpaneel. Ze kunnen hun domeinnaam bestellen via Actieforum of een domeinnaam gebruiken die via een andere service is gekocht.

Laten we de drie oplossingen ontdekken om de beste domeinnamen voor uw forum te krijgen: maak uw eigen forum met een gepersonaliseerde domeinnaam!


Maak een forum met een gratis domeinnaam

Actieforum is een gratis service voor het maken en hosten van internetforums. Dat betekent dat u een zeer professioneel forum kunt creëren zonder geld uit te geven: aantal leden en berichten zijn onbeperkt, duizenden gratis thema's, automatische back-ups, gratis ondersteuningsforum en gratis forumcreatie. Uw forum heeft een echt internetadres waarnaar op internet goed kan worden verwezen.

Bijgevolg hoeft u geen domeinnaam te kopen om uw forum te gebruiken. Door een gehoste domeinnaam op Actieforum te kiezen, kunt u een gratis subdomeinnaam krijgen op een krachtig en stabiel platform. Bovendien heeft u duizenden gratis subdomeinnamen die uw forum-URL zeer persoonlijk maken. U hoeft alleen een forum te maken met een domeinnaam gehost op Actieforum.

Er is bijvoorbeeld gekozen voor een optie voor een subdomeinnaam door het Actieforum-ondersteuningsforum. U heeft dus toegang tot ons ondersteunings forum via dit adres: ondersteun.actieforum.com.

Kortom, met de subdomeinnaam optie kunt u een forum maken zonder geld uit te geven en zonder domeinnaam te vernieuwen. Bovendien profiteert u van de bekendheid van het merk Actieforum. De meerderheid van onze leden kiest voor de gratis optie. Maar subdomeinen zijn niet altijd een perfecte oplossing omdat ze niet toestaan ​​dat u de volledige URL aanpast.


Maak een forum met een gepersonaliseerde domeinnaam

Als u een forum wilt maken met een gepersonaliseerde domeinnaam, is dat heel eenvoudig. Een gepersonaliseerde domeinnaam biedt veel voordelen: een korte naam is gemakkelijker te onthouden, een internetadres zonder subdomeinnaam en gepersonaliseerde emailadressen. Dit is een uitstekende optie om een gemeenschap te laten groeien en nieuwe leden te werven. Met een domeinnaam is uw forum inderdaad uniek en heeft het geen link met de Actieforum-service.

Zeer actieve forums geven er de voorkeur aan om een domeinnaam te kopen. Het kopen van een domeinnaam is zelfs erg interessant voor alle actieve en onafhankelijke gemeenschappen. Bovendien kunnen de meeste zeer actieve forums gratis een domeinnaam krijgen. De domeinnaam wordt aangeboden door Actieforum zodra het forum actief genoeg is!

Het registreren van uw domeinnaam is heel eenvoudig. U heeft twee oplossingen om een domeinnaam te krijgen: U kunt domeinnaam rechtstreeks kopen via Actieforum of u kunt een externe domeinnaam kopen op een andere service zoals Godaddy. Zo kunt u de domeinnaam van uw droom aanpassen in afwachting van de beschikbaarheid!

Koop een aangepaste domeinnaam op Actieforum

De eerste oplossing is om uw domeinnaam rechtstreeks via Actieforum te kopen. Hoe krijg ik een gepersonaliseerde domeinnaam op Actieforum? Hoe maakt u een forum met een domeinnaam? Daarvoor hoeft u alleen maar het beheerderspaneel van uw forum te openen en de beschikbaarheid van uw domeinnaam te controleren. U moet eerst een geavanceerd of premium pakket op uw forum activeren om toegang te krijgen tot de verwerving van een domeinnaam. Het proces duurt slechts twee minuten, u moet een beschikbare domeinnaam kiezen en vervolgens doorgaan met de uiteindelijke betaling.

Vervolgens zal het Actieforum-team de configuratie van de domeinnaam afronden; u hoeft niets meer te doen! Een 301-omleiding wordt automatisch ingesteld op uw oude URL en u heeft geen SEO-schade. De bezoekers en leden worden zonder enige moeite direct doorverwezen naar het nieuwe adres. In minder dan 24 uur krijgt u een forum met een gepersonaliseerde domeinnaam.

Het is heel eenvoudig om een aangepaste domeinnaam aan uw gratis forum toe te voegen. Actieforum beheert de DNS-instellingen. U heeft de keuze uit de volgende extensies:

 • .com
 • .org
 • .net

Het verlengen van uw domeinnaam is ook heel eenvoudig. Twee maanden voor de eindvervaldag ontvangt u een email. Ondertussen kunt u uw forum op elk moment vernieuwen! Als u uw domeinnaam niet wilt verlengen, zal ons team het nodige doen om uw internetadres te wijzigen. Uw forum wordt dus omgeleid naar de eerste URL toen u uw forum voor het eerst maakte.

Het opzetten van een betaalde domeinnaam is beschikbaar op alle gratis forums die op Actieforum worden gehost. Kortom, een domeinnaam krijgen is heel eenvoudig en niet erg duur! Geen technische vaardigheden nodig, Actieforum beheert uw DNS-instellingen.

Maak een forum met uw eigen domeinnaam

Kunt u uw eigen domeinnaam gebruiken? Als u een bestaande domeinnaam heeft, is deze optie iets voor u! U heeft de mogelijkheid om uw eigen aangepaste domeinnaam te gebruiken. De tweede oplossing om een gepersonaliseerde domeinnaam te krijgen, is door een externe domeinnaam te linken aan uw Actieforum-forum. Met Actieforum kunt u een aangepaste domeinnaam toevoegen aan uw gratis forum.

Actieforum zet uw bestaande domeinnaam rechtstreeks op uw gratis forum en het is helemaal gratis. Het proces is complexer en moet door u zelf gedaan worden. U moet uw DNS-instellingen beheren. Deze optie is echter erg praktisch als u al een domeinnaam heeft gekocht. Hier de belangrijkste voordelen van het koppelen van een externe domeinnaam aan een Actieforum-forum:

 • Integreer een forum op een website of een blog.
 • Gebruik uw eigen aangepaste domein na het importeren van uw forum op Actieforum.
 • Koop een domeinnaam met meer extensies (.CO.UK, .UK, .US of .IN bijvoorbeeld).
 • Profiteer van het verkeer van uw website.

Hoe een externe domeinnaam linken aan een Actieforum-forum? Om uw gratis forum te linken aan een externe domeinnaam, moet u enkele configuratiestappen volgen.

 1. Eerst moet u een domeinnaam kopen en registreren via uw registrar.
 2. Zoek vervolgens naar de domeinnaam van uw droom, controleer vervolgens de beschikbaarheid en ga verder met de betaling.
 3. Zodra de betaling is voltooid, moet u uw domeinnaam configureren zodat deze naar uw forum verwijst. Dit proces wordt een CNAME genoemd.
 4. Bestel ten slotte een Geavanceerd- of Premium-pakket op uw forum. Daarna gaat u naar uw forum om de CNAME te registreren en de koppeling van de twee adressen te voltooien. Uw forum is binnenkort beschikbaar via het nieuwe adres!

Wijzig uw forumadres op elk moment

Hoe de URL van een forum wijzigen? Actieforum staat haar leden toe om op elk moment het adres van hun forums te wijzigen. Het is niet nodig om een nieuw forum te maken om de URL-naam te wijzigen en daarom kunt u de URL van uw forum wijzigen zonder uw forum inhoud te verliezen.

Ten eerste kunt u gewoon het adres van uw forum wijzigen zonder het subdomein te wijzigen (verander bijvoorbeeld mijnforum.actieforum.com). Vervolgens kunt u een andere gratis Actieforum-subdomeinnaam selecteren (bijvoorbeeld actieforum.org wijzigen in bestgamesforum.com) of uw eigen domeinnaam kopen. Welke optie u ook kiest, het vorige forumadres wordt automatisch doorgestuurd naar de nieuwe.


Gepersonaliseerde domeinnaam: de beste SEO-optie

Er zijn enkele voor- en nadelen aan een gepersonaliseerde domeinnaam. Verbeter uw SEO-ranglijst met aangepaste domeinen.

Als u een domeinnaam wilt hebben voor een nieuw forum, is dat een uitstekend idee! Of u nu maak een RP-forum met een persoonlijk domein, een forum over sport of een videogame... Het wordt aanbevolen om dit te doen wanneer u uw forum maakt om uw SEO niet te beschadigen of uw gemeenschap te storen.

Als uw forum al lange tijd is gemaakt en al erg actief is, zijn er enkele risico's om de domeinnaam of de subdomeinnaam te wijzigen. U verliest inderdaad een deel van uw SEO, wat niet goed is voor de rangschikking van uw zoekmachines. In dat geval moet u geduld hebben en wachten op meer verkeer. Zoekmachines hebben tussen de 3 en 6 weken nodig om rekening te houden met de URL-wijziging ondanks de 301-omleidingen.

Het wordt echter ten zeerste aanbevolen om een domeinnaam aan te schaffen die bij uw land past, vooral als uw discussies gericht zijn op uw taal. Als bijvoorbeeld al uw discussies in het Italiaans zijn, kan het relevant zijn om een domeinnaam ".US" te kopen. Om de SEO van uw online gemeenschap een boost te geven, vergeet u niet zet u uw forum om naar HTTPS door het SSL-certificaat gratis te activeren.


Kortom, Actieforum is een gratis hosting forumprovider, waarmee u kunt kiezen tussen een gratis subdomeinnaam of een aangepaste domeinnaam. Ons Actieforum-team staat klaar om u te helpen bij twijfel over een adreswijziging. U kunt uw forum ook op een bestaande website integreren en de domeinnaam aan uw forum koppelen om te profiteren van uw websiteverkeer. Deze optie heet een CNAME, die helpt om een externe domeinnaam aan uw forum te koppelen.

Het wijzigen van de URL van uw forum is mogelijk na het maken van uw forum via uw beheerders paneel. Een forum maken met een persoonlijk adres is heel eenvoudig en snel! Wacht niet en registreer een domeinnaam via Actieforum, de beste gratis hostingprovider voor uw online discussies.

De functie voor aangepaste domeinnamen is toegankelijk voor alle beheerders van discussieforums op internet. U heeft de keuze tussen de "gratis" optie met een gratis subdomein of de betaalde optie met een aangepast domein. Als u een bestaande domeinnaam heeft, aarzel dan niet om uw forum aan dit domein te koppelen. Makkelijk en gratis. Hulp nodig? Bezoek ons ondersteuningsforum voor alle informatie die u nodig heeft over de domeinnaam van uw forum!